Planet verhoogt nu ook ADSL tarief

C0PP3R had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat eerder KPN Telecom haar ADSL-toegangstarief verhoogde gaat provider Planet Internet voor nieuwe ADSL-klanten de tarieven ook verhogen. Dat is volgens de KPN-dochter nodig om de huidige kwaliteit te waarborgen. Huidige klanten krijgen waarschijnlijk pas volgend jaar te maken met de hogere prijzen voor ADSL-internet toegang.

Daarmee zijn beide delen van de ADSL rekening duurder geworden voor nieuwe ADSL klanten bij Planet Internet. Voor ADSL Comfort moet met ingang van 1 april 24,30 euro betaald worden, dat was voorheen 22,21 euro. Voor ADSL Advanced moet straks 54,20 euro betaald worden, dat was 49,50 euro.

Huidige abonnees zijn in ieder geval duurder uit dan nu het geval is daar Planet Internet ook haar "vaste klanten korting" aanpast. Klanten die minimaal 3 jaar abonnee waren kregen 30 procent korting. Zij krijgen straks enkel nog een vast bedrag in mindering gebracht.

Het lijkt erop dat de jacht nu echt geopend is, na het binnenhalen van klanten met gunstige prijzen weet KPN (en haar dochters) wederom de vaste klant geld afhandig te maken. Tijd voor een goed alternatief!