Duitse site spot met Oranje-voetballers

4]-[ Highlander, stinkie, jolo en MaTiC hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Groot is het leedvermaak van Duitse voetbalfans dat Oranje dit jaar niet meedoet aan het WK in Japan en Zuid-Korea. Om hun westerburen dat nog eens flink onder de neus te wrijven hebben zij sinds kort een speciaal webdomein: www.ihr-seid-nicht-dabei.de.

Het meest gewraakte onderdeel van de internetsite die in de twee weken van zijn bestaan al meer dan 400.000 bezoekers trok, is een online spelletje genaamd "Oranje Shoot". Vanaf een voetbaltribune kunnen Nederlandse internationals worden bekogeld met oer-Hollandse waar als haring, kazen en klompen. Vele Nederlandermoppen zijn een andere manier om het buurvolk te treiteren. Een voorbeeldje: "Wat krijgen Nederlanders als ze voor de derde keer voor hun rijbewijs zakken? Antwoord: een geel nummerbord."

"Echt vervelende reacties uit Nederland heb ik nog niet gekregen", zegt bedenker van de site Kurt Sigl. "Natuurlijk kunnen de Duitsers er harder om lachen, maar het is me opgevallen dat er ook veel bestellingen voor de T-shirts met opdruk 'Ihr seid nicht dabei!' bij jullie vandaan komen."

Het gigantische bezoekersaantal op de site trok al de aandacht van de commerciŽle zender Pro Sieben, die hem uitnodigde voor een programma. Ook worden er Holland-party's georganiseerd in Duitsland. Een fabrikant van voorbehoedsmiddelen gaat bovendien Oranje-condooms op de markt brengen met de opdruk "Don't touch the Dutch".

De Nederlanders laten echter niet met zich spotten. Op de site hebben de eersten van hen al geÔnfiltreerd.