Zes doden door fout IsraŰlisch leger

Het IsraŰlische leger heeft vanmiddag per ongeluk zes mensen gedood bij een operatie op de Westoever. Een tank schoot een granaat af op twee auto's waarin de plaatselijke Hamas-leider Hussein Abu Kweik zou zitten. Niet de Palestijnse militant, maar zijn drie kinderen van 14, 13 en 10 en zijn vrouw zaten in de auto. Een man en een vrouw die in de andere auto zaten kwamen ook om. IsraŰl heeft "diepe spijt" betuigt over het incident, de geestelijk leider van Hamas Yassin noemde het ôZionistische agressieö en zwoer wraak.

Aanvallen op vluchtelingenkampen
Het IsraŰlische leger is gisteravond en vandaag twee vluchtelingenkampen op de Westoever binnengevallen. Daarbij vielen vijf doden, waaronder een radicale Palestijnse leider. Twee van de vijf waren burgers, van wie er een zijn kind probeerde weg te halen uit de vuurlinie, aldus Palestijnse artsen. Doel van de actie in het vluchtelingenkamp bij Rafah was het opsporen van tunnels die zouden worden gebruikt voor wapensmokkel vanuit Egypte, zei een legerwoordvoerder. Enkele uren daarna trok het leger zich weer terug. Vanmorgen volgde een nieuwe aanval in Jenin, waarbij een leider van de Al-Aqsa Martelaren Brigades werd gedood. Al-Aqsa was verantwoordelijk voor de bomaanslag in Jeruzalem dit weekeinde.

Vredesvoorstel
Het enorme geweld in de regio overschaduwt het vredesvoorstel van de Saudische kroonprins Abdullah bin Abdul Aziz. Een Palestijnse woordvoerder maakte vandaag bekend dat de kroonprins het plan niet zal presenteren als de Palestijnse leider Yasser Arafat niet aanwezig mag zijn bij de Arabische top. Arafat zit nog altijd vast in Ramallah, omsingeld door IsraŰlische tanks.