Rabbae haalt uit naar 'Rechts'

Mohammed Rabbae heeft gisteren op een afscheidsbijeenkomst in Rotterdam gezegd dat niet stemmen een steun is voor rechts. Hij deed een oproep aan de allochtone Nederlanders om toch vooral naar de stembus te gaan.

De Marokkaanse gemeenschap organiseerde voor hem een afscheidsbijeenkomst. Rabbae verdween tegen zijn zin van de kandidatenlijst van GroenLinks voor de komende verkiezingen. Rabbae hoopt dat zijn achterban niet uit protest thuis blijft bij de verkiezingen. Hij gaf zijn aanhang het advies te stemmen op een partij die staat voor vrijheid en onderlinge solidariteit. Hij zei niet dat zijn aanhangers op GroenLinks moeten stemmen.

Uithaal naar rechts

De rechtse politici moesten het tijdens zijn toespraak ontgelden. Hij hekelde lijsttrekker Balkenende, die hij 'Balkenellende' noemde. De CDA-voorman hamert volgens Rabbae te veel op het belang van een monocultuur en doet allochtonen daarmee te kort.

Over Pim Fortuyn zei Rabbae: ,,Moeten wij bang zijn voor zo'n vent? Als hij de strijd met ons aan wil, zijn we daar klaar voor. Allochtonen moeten zich niet door deze clown laten intimideren''.