Raadsleden: 'Fortuyn is een mietje'

Pim Fortuyn is een mietje volgens twee raadsleden uit Rotterdam. De lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam is volgens hen maar een slappeling.

PvdA-raadslid Gerard Peet en VVD-raadslid Stefan Hulman reageren daarmee op het besluit van Fortuyn om niet meer de straat op te gaan om kiezers te winnen voor de raadsverkiezingen in de havenstad. Fortuyn werd eerder deze week verbaal en fysiek bedreigd bij de Maashaven.

Fortuyn was met enkele partijgenoten bij het metrostation Maashaven om opnames te maken voor een spotje voor de regionale televisie, toen acht jongeren hem in het vizier kregen. "Kankerhomo", "fascist" en "racist" waren de termen die Fortuyn naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Ook werd Fortuyn met de dood bedreigd. 'Ik schiet 9 mm door je hoofd' en 'Durf maar eens in onze wijk te komen', werd hem nog door twee knapen toegeschreeuwd. Toen de jongeren druk met hun mobiele telefoontjes in de weer gingen om versterking in te roepen en zelfs stenen begonnen te verzamelen, ging Fortuyn er snel vandoor.

Gerard Peet zegt: "Als ik zo'n instelling had, was ik ook vaker thuis. Ik ben zo vaak bedreigd. Op straat en bij mij thuis is ook weleens een fles door de ruit gevlogen." Hulman: "Ik heb het ook meegemaakt dat mensen naar me gebaarden dat ze m'n keel weleens zouden afsnijden. Fortuyn is een mietje."