[F-1] Uitslag openingsrace

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse Ferrari coureur Michael Schumacher heeft met overmacht de Grand Prix van AustraliŰ op zijn naam geschreven. Hij werd eerste nadat in de openingsronde een waar slachtveld werd aangericht door een actie van Rubens Barrichello en Ralf Schumacher. De tweede plaats was er voor Juan Pablo Montoya, Kimi Raikkonen werd in zijn eerste Grand Prix voor het McLaren team derde.

Na de start week de Braziliaan Rubens Barrichello enkele keren van zijn lijn af om Williams coureur Ralf Schumacher achter zich te houden. Ralf Schumacher vloog achter op de Ferrari van Barrichello en belande na een paar meter hoog gevlogen te zijn in de grindbak terecht. Hierachter ontstond een slachtveld doordat Nick Heidfeld in een poging alles te ontwijken het halve startveld van de baan maaide.

De race ging, na een korte safety car periode, gewoon verder. Echter nog maar de helft van het veld was nog maar op de baan aanwezig. Afwezige waren tijdens de start de Arrows bolides. De wagens van Heinz Harald Frentzen en Enrique Bernoldi bleven bij de startopstelling stil staan, na enkele ronden konden beide coureurs toch nog de race aanvangen alleen kregen beide een zwarte vlag omdat ze, na de start waren overgestapt in een andere wagen.

De rest van de race was vrij rustig. Alleen opvallend was een gevecht om de tweede plaats tussen Michael Schumacher en Jarno Trulli. De Italiaan kon de druk van de Duitser echter niet aan en spinde bij het uitkomen van de eerste bocht na startfinish.

Het Minardi team kan tevreden terug kijken op deze Grand Prix. Het Australisch-Engels team haalde bij de Australische Grand Prix met hun Australische coureur twee wk punten. Voor Minardi was dit de eerste keer sinds AustraliŰr Paul Stoddart aan het roer staat.