Veel doden bij geweld in Israel

ArieP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Jeruzalem is opnieuw een zelfmoordaanslag gepleegd in een orthodoxe wijk in West-Jeruzalem, daarbij zijn 9 doden gevallen. Een 18 maanden oud meisje behoort tot de slachtoffers. Verder zijn er nog tientallen gewonden.

De aanslag is opgeŽist door de militaire tak van Arafat's Fatah beweging, de radicale Palestijnse groepering Al-Aqsa Martelaren.

Palestijnse schutters hebben zondagmorgen zeker negen IsraŽlische militairen en burgers doodgeschoten bij een wegafzetting van het IsraŽlische leger op de westelijke Jordaanoever. Vijftien IsraeliŽrs raakten gewond. De aanval had plaats bij de joodse nederzetting Ofra ten noordoosten van Ramallah.

Kort daarop kwam een IsraŽliŽr om het leven en raakten er enkelen gewond bij een Palestijnse bomaanslag in het oosten van de Gazastrook.

De Palestijnse acties volgen op een IsraŽlische luchtaanval op gebouwen van de Palestijnse Autoriteit in de stad Bethlehem, waarbij het hoofdkwartier van de Palestijnse politie werd verwoest. Er vielen daarbij geen gewonden.

De IsraŽlische aanval was weer een vergelding voor de Palestijnse zelfmoord aanslag gisteren.