Lokaal telefoonnet open voor concurrentie

KPN zal vanaf 1 Augustus concurrenten toelaten op de lokale telefoniemarkt. Toezichthouder Opta besloot tot deze stap om de concurrentie meer kansen te geven. De verwachting is dat het tot lagere prijzen zal leiden met het vrijgeven van de markt.

Vanaf 1 Augustus kun je met andere aanbieders iemand bellen in je eigen regio zonder dat je het netnummer moet draaien. KPN heeft dit vandaag afgesproken met de concurrenten. De verwachting is dat het tot lagere prijzen zal leiden. KPN heeft vol vertrouwen in de nieuwe regeling.

"We gaan ermee in de slag. Concurrentie is niet erg. Op de markt voor mobiele telefonie heeft dit ertoe geleid dat er nu veel meer gebeld wordt." aldus KPN.

Mensen die nu met KPN concurrenten bellen, maken gebruik van een doorschakeldienst. Door middel van een code, die je voor een nummer moet intoetsen, schakelt de centrale het gesprek automatisch door naar een andere diens, in dit geval van de concurrent. Lokale gesprekken vallen daar meestal niet onder, tenzij de gebruiker eerst het eigen netnummer draait, wat niet zo vaak voorkomt.