Telecombedrijf BEN komt sporters tegemoet

Met een beetje tegenzin is telecombedrijf BEN morrende sporters in Salt Lake City tegemoet gekomen door extra minuten beltegoed aan hen te geven.

De sponsor van de Nederlandse sportkoepel NOCNSF gaf voor de Olympische spelers alle Nederlandse sporters en hun begeleiders een telefoon met een simkaart ter waarde van 50 dollar, goed voor 250 minuten lokaal bellen. De sporters zijn er inmiddels achter gekomen dat zij met de telefoon ook gemakkelijk even naar huis kunnen bellen, internationaal dus. Daardoor waren sommige sporters snel door hun beltegoed heen.

BEN verstrekte de telefoons op verzoek van NOCNSF. Na de aanslagen op 11 september 2001 in Amerika werd in een veiligheidsadvies aangegeven dat ook de sporters op elk moment bereikbaar moesten zijn. Het telecombedrijf verstrekte bij de Olympische Spelen in Sydney alleen de Nederlandse begeleiders een telefoon.

,,Na de aanslagen in Amerika was de situatie ineens anders. Ook sporters moesten bereikbaar zijn. Aan het verzoek van NOCNSF hebben we dus meegewerkt. De telefoons zijn echter alleen bedoeld om contact in Salt Lake te houden'', aldus een woordvoerder.

De sponsor heeft dinsdag door middel van een brief nogmaals aan de sporters uitgelegd met welk doel de telefoons zijn verstrekt. ,,Uit veiligheidsoverwegingen. Als we de sporters geen limiet zouden opleggen, waren de kosten niet te overzien geweest'', zegt de woordvoerder. Om de sporters alsnog een beetje tegemoet te komen hebben ze allemaal een extra beltegoed van 25 dollar gekregen.