Fortuyn slaat uitnodiging van Rosenmöller af

Newsbie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar Nederland lijsttrekker Pim Fortuyn heeft de uitnodiging van GroenLinks-fractievoorzitter Rosenmöller om samen in debat te gaan afgeslagen. Rosemöller daagde Fortuyn uit om te debatteren over de oplossingen voor het maatschappelijk onbehagen in Nederland.

In een brief aan Rosemöller schrijft Fortuyn zich eerst te willen richten op de gemeenteraadsverkiezingen. Dit uit respect voor de 'lokalo's'. Die zouden het volgens hem niet prettig vinden als het "campagnegeweld" van de landelijke politiek de lokale verkiezingen overschaduwen. Bij de verkiezingen in maart is Fortuyn ook lijsttrekker voor Leefbaar Rotterdam, als die over zijn is Fortuyn pas bereid om Rosenmöllers verzoek te bespreken.

Update 15:23 - Reactie Rosenmöller
Rosenmöller vindt het argument van Fortuyn dat hij de lokale campagne niet wil overschaduwen met de landelijke "slap". In een reactie zei de GroenLinks-fractieleider dat Fortuyn nu al veelvuldig op het televisiescherm is te zien om Leefbaar Nederland te promoten.

"Hij is niet van het scherm te slaan, en dan bedoel ik het landelijke scherm. Niet dat van de lokale zenders." Overigens heeft de lijsttrekker van Leefbaar Nederland volgens Rosenmöller dinsdag persoonlijk toegezegd dat hij na 6 maart in is voor een debat.