Iran en Irak reageren boos op toespraak Bush

The BOSschenaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iran en Irak hebben kwaad reageareerd op de beschuldigingen van de Amerikaanse president George Bush dat zij deel uit maken van de "as van het kwaad" die massavernietigingswapens produceren. Bush zei dit in zijn State of the Union voor het Congres woensdag.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken sprak de aantijgingen tegen en vroeg Bush om met bewijzen te komen in plaats van "van oude en ongegronde beschuldigingen te herhalen."

Het hoofd van de Iraakse parlementaire commissie voor internationale betrekkingen, Salem al-Qubaissi, beschuldigde Washington van staatsterrorisme. "De VS zijn het enige land ter wereld, samen met de zionistische staat, dat staatsterrorisme toepast tegen volken en regeringen die niet toegeven aan hun wensen, met de bestrijding van terrorisme als excuus", aldus Al-Qubaissi.

Verder verklaarde president Bush de militante Palestijnse bewegingen Hamas en Islamitische Jihad openlijk de oorlog. Beide terreurgroepen lieten daarop weten dat ze de strijd tegen de Israëlische bezetting zouden voortzetten en zich niet niet laten afschrikken door de dreigementen.