Verstappen: volgende week weer testen

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos Verstappen maakt zich geen zorgen over zijn plaats in de Formule 1. De 29-jarige coureur gaat er vanuit dat hij volgende week voor het Britse team Arrows meedoet aan een geplande meerdaagse testsessie op het circuit van Valencia.

Verstappen is nog altijd niet bevestigd als coureur bij Arrows, het team waarvoor hij in 2000 en 2001 reed. Alleen de Braziliaan Enrique Bernoldi is aangemeld bij de autosportbond FIA voor komend seizoen. Verstappen vertrouwt desondanks op het contract dat hij in juni tekende.

"Jos gaat ervan uit dat hij volgende week bij de geplande Arrows-test in Valencia aan de slag gaat", zegt zijn manager Raymond Vermeulen. "Hij is ook bij de presentatie van de nieuwe auto in Engeland, die waarschijnlijk eind deze week is. De aanmeldingsformulieren voor komend seizoen zijn ook al ingevuld."

Volgens Vermeulen heeft het faillisement van Prost op maandag geen invloed op de positie van Verstappen, al aast de nu werkloze Duitse coureur Heinz-Harald Frentzen openlijk op de stoel van de Limburger. "Het maakt onze verhouding met teambaas Tom Walkinshaw van Arrows niet anders. Jos heeft een contract getekend. Wij hebben geen geluiden ontvangen dat de situatie is veranderd. Het is nu afwachten tot Walkinshaw de knoop doorhakt en het nieuws naar buiten brengt."

Alle andere plaatsen voor het Formule-1-seizoen 2002 zijn al bezet. Mocht Verstappen zijn plek aan Frentzen verliezen, dan zou hij mogelijk nog als testcoureur kunnen werken. De Fin Mika Salo, zijn oude teamgenoot, zei onlangs dat de Nederlander goed als testcoureur bij Toyota zou passen. Ook de Duitse wereldkampioen Michael Schumacher van Ferrari, een vriend van Verstappen, bood in december zijn hulp aan.