[F-1] Prost GP failliet verklaard

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zojuist is het Franse Formule-1 team van Alain Prost, Prost Grand Prix, failliet verklaard door een Franse Rechtbank. Dit nadat Alain Prost er niet in geslaagd was om geldschieters te vinden voor het noodleidende team.

Prost GP werd in november onder curatele gesteld nadat het een schuld had opgebouwd van zo'n ¤ 32 miljoen. Er werd sinds die tijd naarstig gezocht naar geldschieters, welke dus naar nu blijkt niet gekomen zijn.

De 300 werknemers van Prost GP staan nu op straat. Wat er met hun gaat gebeuren is niet duidelijk gemaakt. Prost coureur Heinz Harald Frentzen lijkt op dit moment steeds meer in aanmerking te komen voor het tweede plaatsje bij Arrows GP.

Prost grand prix heeft vijf jaar deel uitgemaakt van het Formule-1 circus. In 1997 kocht Alain Prost het Ligier team op en doopte het om naar Prost Grand Prix. Als coureur nam Prost deel aan 199 races waarvan hij er 51 won. Als team deed Prost mee aan 83 echter hij won geen enkele race.

Prost had met de overname van Ligier de ambitie om er een volledig Frans Formule-1 team van te maken. Na een voortvarende start ging het steeds meer berg afwaarts voor het team, welk in 2000 geen enkele punten scoorde en daardoor veel sponsoren zag vertrekken.

Afgelopen seizoen maakte Prost gebruik van de Ferrari krachtbron. Hij finishte als negende in het Constructeurs kampioenschap nadat het team vier punten scoorde.