De Maas moet links en rechts scheiden

De rivier de Maas zal door de gemeente Rotterdam a.s zaterdag gebruikt worden om linkse en rechtse actievoerders van elkaar te scheiden. Dankzij een uitspraak van de rechter mag de rechts-extremist Constant Kusters daar morgen met leden van de Nederlandse Volks Unie (NVU) een demonstratie houden.

De gemeente vindt dat ze na die uitspraak een linkse tegendemonstratie niet langer kan verbieden. Door links op de ene, en rechts op de andere Maasoever te houden, hoopt Rotterdam te voorkomen dat beide partijen slaags met elkaar raken.

Er zullen tijdens de demonstraties tussen de zeven- en achthonderd politieagenten worden ingezet om ongeregeldheden te voorkomen. De agenten moeten ervoor zorgen dat links op de ene, en rechts op de andere Maasoever blijft.

-
Volgens de site van de anti-fascistische actiegroep Kafka valt het te verwachten dat ''de club van nazi-fetisjisten en Hitlervereerders'' met 150 fascisten naar Rotterdam zullen komen, dat is inclusief heel veel hulp van hun Duitse geestverwanten. Doel van de tegendemonstratie is om, net als vorig jaar in Kerkrade, met duizenden mensen hun eventuele demonstratie te beperken tot nog minder dan 15 minuten.