Duitsland in de ban van satanisten en moord

ShADoW18 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitsland telt naar schatting van deskundigen tussen de 3000 en 5000 radicale satanisten, duivelvereerders die bereid zijn tijdens rituelen mensen te offeren. Dat zegt Ingolf Christiansen, die voor de Duitse protestantse kerk onderzoek heeft verricht naar het satanisme.

De kwestie is actueel geworden door een proces dat in Bochum loopt tegen een satanistenechtpaar. Het paar heeft bekend tijdens een rituele sessie op bevel van de duivel een kennis te hebben gedood. De moordlustige sataniste Manuela Ruda (23), die met haar echtgenoot DaniŽl (26) terecht staat wegens de rituele moord op een 33-jarige 'kennis', is hard op weg de nachtmerrie van de Duitse natie te worden.

Met haar wilde, geverfde haren en geschoren wenkbrauwen en slapen, de vele tatoeages op haar wit gepoederde huid, haar zwarte gothic-outfit en obscene gedrag lijkt Ruda te solliciteren naar de hoofdrol in een bloederige horror-film. Kennelijk geniet het voormalige sm-model van alle aandacht: wanneer Manuela wordt gefotografeerd maakt ze, verscholen achter haar zwarte zonnebril, met gemanicuurde pink en wijsvinger het 'duivelsgebaar'.

Het geruchtmakende proces tegen het echtpaar Ruda vestigt de aandacht op de groeiende populariteit in Duitsland van occulte stromingen, met name onder jongeren. Volgens 'experts' moeten er nog veel meer satanisten zijn die net zo extreem zijn, maar een precies aantal is moeilijk te noemen omdat de duivelsbijeenkomsten in besloten kring plaatsvinden. Tevens is het satanisme niet ťťn beweging, maar bestaan er vele geÔsoleerde groepen naast elkaar.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hamburg bracht maandag een brochure uit die leraren en ouders moet helpen bij het onderkennen van satanisme onder de jeugd. De folder gaat ook in op occultisme, het geloof in bovennatuurlijke krachten, dat losstaat van satanisme, maar wel rituelen kent zoals kaartleggen.

De angst voor de duivelvereerders zit er goed in, zeker door de berichtgeving over de moord met bijbehorende details. Manuela en DaniŽl Ruda brachten hun vriend Frank Haagen met 66 machete- en messteken 'op bevel van Satan' om het leven. De gruwelijke details: negen maal raakten hun messen het hart van het slachtoffer. Haagens schedel was met een hamer verbrijzeld, in z'n buik was een occulte ster gekerfd. Het lijk werd door de politie aangetroffen naast modellen van menselijke schedels, nazi-runetekens en een zwarte lijkkist. Het pas getrouwde stel dronk Haagens bloed en had na de moordpartij seks in de doodskist. Op een raam lieten zij een boodschap achter: 'Als Satan leeft'.

Nog zestien namen stonden op hun dodenlijst. 'Vanwaar al die ophef?' vroeg DaniŽl aan de leden van het opsporingsteam. 'Het was toch maar een mens.'

Het Satans echtpaar