RVD onderzoek naar DJ Robert Jensen -update

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gaat een onderzoek in stellen tegen Robert Jensen en de omroep Yorin. Dit naar aanleiding van een radio-uitzending van 'Jensen in de Ochtend' van afgelopen woensdag, waarin grove beledigingen zijn geuit aan het adres van Máxima Zorreguieta.

Robert Jensen achtte het nodig om Máxima uit maken voor een 'Argentijnse hoer' en 'Argentijnse sloerie'. Jensen maakt er in zijn programma een gewoonte van hard tegen personen te ageren.

De Yorin luisteraar Wil Hendrix uit Sneek vond de beledigingen buiten alle proporties, en maakte de RVD telefonisch op de beledigingen attent.


Het team van Jensen in de Ochtend


Update (20:35)

Een misverstand en meer niet

Volgens een woordvoerster van Yorin is er eigenlijk niets aan de hand: "Het programma wordt gepresenteerd door Robert Jensen en Eddo. Eddo citeerde op een gegeven moment een vriend en die had het over Máxima. Het is dus niet het standpunt van de presentatoren of Yorin."

Eddo en Robert komen morgen in hun programma nog wel even terug op het "misverstand". Niet om excuses aan te bieden, maar om de zaak uit te leggen.

Dutchtone, de sponsor van het programma liet gisteren weten te stoppen met de steun aan 'Jensen in de ochtend'. Yorin heeft de band van de uitzending toegestuurd en gaat er vanuit dat daarmee de kous af is en Dutchtone blijft.

Dat ook de Rijksvoorlichtingsdienst wil weten hoe het precies zit, daarvan is Yorin niet op de hoogte.