Adam Curry naar BNN

Internetondernemer en ex-Veronica coryfee Adam Curry gaat voor jongerenomroep BNN werken. Dat meldt de omroep vandaag in een persbericht. Samen met Ruuddewild.nl-cohost Jeroen Kijk in de Vegte zal hij op vrijdagavond een programma gaan doen onder de naam Adam Curry en Jeroen Kijk in de Vegte.

In dit nieuwe programma, dat vanaf 8 maart wekelijks om 8 uur op Radio 2 te horen zal zijn, ligt de nadruk op muziek uit de jaren 80. Daarnaast komen er regelmatig artiesten langs in de studio voor een live-optreden, wordt er aandacht besteed aan actuele onderwerpen en is er veel ruimte voor interactie met de luisteraars.

Algemeen directeur Gerard Timmer van de kleine omroep is blij met Curry's komst: "Wij vinden het geweldig! Het is voor het eerst sinds 1994 dat Curry weer als DJ op de Nederlandse radio te horen is en ik ben er trots op dat een zwaargewicht als Adam heeft gekozen voor een relatief kleine club als BNN. Daarnaast heb ik veel vertrouwen in de combinatie Curry/Kijk in de Vegte voor dit programma." Adam Curry: "Het programma dat ik wil maken kan alleen bij BNN. Vanaf het moment dat ik hier voor de eerste keer binnenstapte, wist ik dat wij voor elkaar bestemd waren."

Terug van weggeweest
Adam Curry heeft een ruime geschiedenis in de Nederlandse radio- en tv-wereld. Hij was presentator van het populaire popprogramma CountDown op televisie. Op de radio verwierf Curry samen met Jeroen van Inkel grote populariteit met de nu nog legendarische vrijdagavondshow Curry en Van Inkel. In '87 vertrok hij naar de Verenigde Staten om The Top 20 Countdown bij MTV te presenteren. Daarnaast was hij als DJ bij verschillende grote radiostations in Amerika te horen.

Na zijn RTV-carriere is Curry zich op het internet gaan richten. Nu nog is hij betrokken bij het door hem opgerichte Jamby en is hij bekend van zijn eigen weblog.

Vanavond is Adam Curry te gast in het BNN-mediaprogramma "Storing" op Radio 1. Uitzendtijd: 20.00 uur.