Chinees staalbedrijf koopt WTC-puin

Een deel van het puin dat overbleef na de tragische gebeurtenissen op 11 september in New York heeft een doel ver weg gekregen. Een Chinees staalbedrijf, behorende tot de grootste ter wereld, heeft 50.000 ton van het puinafval gekocht, volgens een Chinese krant. Het bedrijf, Bao Steel, zou $ 120,- per ton metaal betaald hebben.

Bao Steel, een van de grootste staalverwerkers in de wereld, gaat het puin recyclen. Een deel zou echter eigenlijk ook gebruikt kunnen worden om souvenirs van te maken, "gezien de unieke historische en emotionele waarde", aldus de Chinese krant. Dat laatste zal echter niet het geval zijn, volgens een woordvoerder van het bedrijf. "We hebben het afval gekocht om het te recycleren, omdat het metaal van goede kwaliteit is. Het is echter onmogelijk om er souvenirs van te maken. Dat kan de relaties tussen beide landen beÔnvloeden", aldus de woordvoerder.

De Newyorkse autoriteiten beslisten om het puin van de WTC-torens te veilen aan Amerikaanse bedrijven, die het dan doorverkopen aan de rest van de wereld. Tot nu toe werd al 400.000 ton puin geruimd. Een deel daarvan werd ook verkocht aan India en Zuid-Korea.

Dit bericht werd u aangeboden door labman.