"Uw vrouw is verongelukt"

BaggettMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de omgeving van Oosterhout is zo'n mededeling via de telefoon geen uitzondering meer. Na de komst van De Treiterlijn vliegen de klachten bij politie Oosterhout om de oren.

De Treiterlijn is een nieuw 0900-nummer. Men belt de lijn op, kiest uit een treiter-boodschap en luistert daarna vrolijk mee met het bandje dat de meest schokkende verhalen verteld aan de door jou gekozen persoon.

De persoon aan de andere kant van de telefoon heeft vaak geen idee dat hij naar een bandje luistert. Dat had ook een man uit Oosterhout, wiens dochter is overleden door een verkeersongeluk. De man kreeg nu de zogenaamd grappige boodschap dat zijn vrouw was verongelukt. Vol paniek ging de man op zoek naar zijn vrouw, die ongedeerd bleek te zijn. Verder zijn boodschappen als "Uw huis wordt gesloopt" of "Je hebt mijn dochter zwanger gemaakt" heel normaal.

De politie van Oosterhout wordt om de haverklap gebeld met klachten over onsmakelijke grappen. Justitie zegt dat ze hier juridisch gezien niets tegen kunnen doen. De treiterlijn doet niets strafbaars. Het komt hooguit het dichtst bij belaging. Alleen moet belaging volgens de wet stelselmatig zijn en dat is hier niet het geval.