Jeugdbendes terroriseren Rotterdamse wijken

De groepsverkrachtingen die al enige tijd de Rotterdamse wijken Crooswijk en Kralingen treffen, maken deel uit van een stelselmatige reeks misdrijven. Groepen jeugdige daders maken zich dagelijks schuldig aan (vooral) straatroven, zedenmisdrijven, afpersingen en asociaal gedrag. Ze hebben geen enkel mededogen met hun slachtoffers.

De Rotterdamse politie heeft weinig greep op de daders, omdat ze zich na een arrestatie spijkerhard opstellen. Ze gedragen zich als volleerde criminelen, hoe jong ze ook zijn. Het gaat vooral om jonge knapen van 12, 13 en 14 jaar oud, van met name van Surinaamse en Antilliaanse afkomst.

Ze richten zich altijd, in groepjes, op blanke Nederlandse kinderen van dezelfde leeftijd of net iets ouder. De slachtoffertjes worden tegen de muur gezet en volledig 'gestript'. Onder bedreiging van messen en neppistolen eigenen de crimineeltjes zich alles van waarde toe: gsm's, sieraden, de wat duurdere kleding en geld.

Wijkbewoners weten talloze ernstige incidenten op te noemen die allemaal weer opspelen door de publiciteit omtrent de massaverkrachting in de Kralingse wijk De Esch. Daar werd vorig jaar juli een 12-jarig meisje door een groep van minstens tien knapen (12-17 jaar) uit de wijk misbruikt. De politie maakte dat pas vorig week bekend.

De terreur wordt door de lokale autoriteiten doodgezwegen, omdat de daders vrijwel allemaal allochtone jongens zijn Ún omdat de politie geen vat op hen heeft.

Met dank aan 4]-[ Highlander die ons dit via de newssubmit meldde en het artikel uit de krant overtypte. [incidenten uit het artikel weggelaten. R@b]