1 Op de 8 Belgen rijdt in onverzekerde auto

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén op de acht Belgische automobilisten rijdt rond in een auto die onverzekerd is. Dat zouden in totaal zo'n zeshonderdduizend auto's en motoren zijn die niet of onvolledig verzekerd zijn. De Belgische verzekeringsmaatschappijen hebben het helemaal gehad met de huidige situatie. Als het aan hen ligt, worden de boetes opgetrokken. Ook zien zij liever dat het rijexamen in België een veel hoger niveau krijgt.

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad hebben verzekeringsmaatschappijen de voorbije maanden tienduizenden polissen van 'slechte klanten' opgezegd: wanbetalers en automobilisten die te vaak brokken maken. Dat weerhoudt de automobilisten en motorrijders er niet van om toch de weg op te gaan. Vooral jongeren en bejaarden rijden rond in een onverzekerde wagen.

Wat ook vaak voorkomt zijn jongeren onder de 23 jaar die 'vals' verzekerd zijn. Ze laten de polis op naam van hun ouders zetten, omdat ze dan minder premie hoeven te betalen. Als bij een schade duidelijk wordt dat ze wel degelijk de vaste bestuurder zijn van de auto draaien ze zelf op voor de schade.