Ontsnapte gevangene ontsnapt nog een keer

Mollie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gedetineerde P. van der H. uit Tilburg heeft vorige maand maar liefst twee keer op een dag de benen genomen. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag in Breda bevestigd.

Zijn advocaat zegt dat Van der H. op 11 december eigenlijk meer toevallig dan met opzet door een 'verkeerde' deur liep en zodoende plotseling buiten de gevangenis De Boschpoort in Breda stond. Van der H. zette het toen maar op het lopen.

Agenten die de ontsnapte zagen rennen, dachten dat er iets aan de hand was en riepen hem het bureau binnen. Daar vertelde hij hen dat hij op straat was bedreigd. Toen de melding kwam dat het hier een ontsnapte gevangene betrof, was de man al weer vertrokken.

De man is nu nog steeds voortvluchtig. In een uitzending van Omroep Brabant meldde Van der H. telefonisch dat hij wil proberen nog twee maanden op vrije voeten te blijven. Zijn vriendin is in verwachting en hij wil eind maart graag bij de bevalling zijn. ,,Na de bevalling zal ik me vrijwillig bij de politie melden'', aldus de voortvluchtige man.

Van der H. werd preventief vastgehouden op verdenking van een mishandeling in Boxtel. Enkele jaren geleden werd Van der H. ook al gezocht en wist hij een jaar lang uit handen van justitie te blijven.