Weer groepsverkrachting in de doofpot

stinkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wederom lijkt het erop dat een groepsverkrachting van een minderjarig meisje ''onder de pet'' is gehouden. Een 12-jarig (zwakbegaafd) meisje uit Rotterdam is afgelopen zomer het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting, waarbij ze over een gedurende langere periode meerdere keren is verkracht. Hoewel de misdrijven al een half jaar geleden plaatsvonden, brachten politie en justitie de zaak pas vorige week naar buiten om onrust onder omwonenden te voorkomen.
De zaak lijkt sterk op de geruchtmakende groepsverkrachting in Amsterdam, die door de Stadsdeelraad Westerpark in de doofpot werd gestopt.

Ook de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander heeft buurtbewoners niet geÔnformeerd, omdat dit de taak van politie en justitie zou zijn.

De verdachten zijn bekenden van het meisje, dat vermoedelijk zwakbegaafd is. De verkrachtingen vonden plaats in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander, waar het slachtoffer woont. Tijdens de schoolvakantie werd zij gedurende een paar weken belaagd door de groep jongens, die telkens in wisselende samenstelling opereerde. Bij de verkrachtingen zijn tien Rotterdammers, van 12 tot 17 jaar oud, betrokken.

Over de afkomst van de jongeren wil justitie niets kwijt. Ook houdt justitie de identiteit en achtergrond van het slachtoffer geheim.

Al eerder bleek, uit een onderzoek in Rotterdam, dat er steeds meer jeugdige verkrachters zijn.