Gedode Nederlander was fanatiek internetter

Eťn van de twee jonge mannen die in Kashmir doodgeschoten is, de uit Eindhoven afkomstige Ahmed el Bakiouli , was een fanatiek bezoeker van forums op internet. Met name op het forum van Maroc.nl postte hij vaak onder de naam Lucky_Luck. Het forum was gisterenmiddag lange tijd onbereikbaar omdat de leiding, uit respect voor de nabestaanden, zijn ruim 700 postings verwijdert heeft.

Uit een bijdrage van een vriendin op dat forum blijkt dat Achmed zeer fanatieke en serieus met de Islam bezig was. De 21-jarige jongeman was nog maar pas getrouwd, en zijn twee maanden zwangere vrouw (18) blijft dus als weduwe achter. Het ANP meldt dat twee overleden mannen, Ahmed el Bakiouli en Khariq el Hassnoui, de Al Fourkaan moskee in Eindhoven bezochten. Op het adres waar de moskee gevestigd is, huist ook de stichting Al Quakf Al Islami. Volgens de Binnenlandse Veiligheidsdienst probeert deze stichting met Saoedisch geld invloed te krijgen op het islamitisch onderwijs in Nederland. De broer van Ahmed, Youssef el Bakiouli, is godsdienstleraar op de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad in Eindhoven.

Ahmed was ook een fanatiek poster op het forum van de internetsite van de stichting Alwaqf, Moslim Jongeren Nederland, alwaar hij postte onder de naam lucky_bakiouli. In de thread, Een broeder overleden, wordt stilgestaan bij zijn dood. De stichting laat er op haar site overigens geen onduidelijkheid bestaan over haar anti-Westerse houding. ,,Geloof nooit de westerse retoriek, maar leer de westerse ideeŽn naar 'hun eigen waarde' te schatten en de verklaringen van de westerse politici en ideologen per definitie te wantrouwen''.

Onderzoek geŽist

Het ministerie van Buitenlandse zaken eist inmiddels een onderzoek naar de dood van de twee jonge mannen in Kashmir. De Indiase politie beweert dat de twee omkwamen toe ze soldaten aanvielen. Andere bronnen zeggen dat ze werden doodgeschoten toen de twee een vrouw te hulp schoten die werd lastig gevallen door de soldaten. Nederland wil precies van India weten wat er nu exact gebeurd is met haar twee onderdanen.

Het is nog onduidelijk wat de twee precies in Kasmir deden. Op Maroc.nl werd gemeld dat ze van plan waren om naar Afghanistan te gaan, om daar mee te vechten met de Al Mujahideen. Het laatste wat van hen gehoord is dat ze niet toegelaten werden bij de grens en waren teruggekeerd. Mogelijk besloten de twee vrienden toen om te gaan vechten tegen de Indiase 'bezetting' van Kashmir. De oorlog tussen islamitische strijdgroepen en het Indiase leger daar maakt heftige gevoelens los, zeker bij fanatieke gelovigen. De vraag is of Bakiouli en Hassnoui zich hiertoe rekenden. Er gaan ook verhalen dat ze ruzie hadden met hun ouders en uit boosheid vertrokken, dat studies stokten en het financieel niet voor de wind ging.

Wel blijkt uit bijdragen van Amed op internet dat hij al eerder met de gedachte speelde om naar Afghanistan te vertrekken: "Wat gaan we tegen Allah zeggen als hij ons vraagt waar we mee bezig waren toen de Koeffaar (ongelovigen) onze moslimbroeders aan het afslachten waren in Afghanistan, in Irak, in Palestina, in TsjetsjeniŽ?'


Volgens een vriendin betreft dit het lijk van de gedode (of vermoorde?) Ahmed