Nokia komt met diamanten telefoon

Nokia zoekt al tijden naar een nieuwe groeimarkt, en denkt die eindelijk gevonden te hebben: het Finse miljardenbedrijf komt binnenkort met handgemaakte mobieltjes op de markt die in sommige gevallen zijn voorzien van edelstenen. Nokia, dat hiermee mikt op de markt voor luxe artikelen, begint daartoe later deze maand met een nieuw bedrijfsonderdeel: Vertu.

Bij de lancering van het nieuwe bedrijfsonderdeel zullen er ook meer details bekendgemaakt worden door Nokia. 's Werelds grootste fabrikant van mobiele telefoons wilde gisteren niet ingaan op de zaak, die volgens het bedrijf voortijdig is uitgelekt: ,,Wij zijn nog aan het onderzoeken hoe het nieuws naar buiten is gekomen.'' Op de nog erg schimmige website www.vertu.com wordt gesproken van A perfect object in both form and function.

De Finnen zullen hoofdzakelijk mikken op AziŽ en het Midden-Oosten, waar de upper class bereid is flink extra te betalen voor exclusieve, gelimiteerde auto`s, horloges en - zo denkt Nokia - mobiele telefoons. Sommige analisten houden er rekening mee dat het bedrijf voor zijn luxe mobieltjes een samenwerking zal aangaan met ervaren luxeproducenten als Cartier of Rolex.