Prijs van 2 miljoen gulden niet opgehaald

-=[Edstasy]=- en Rop2000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse Staatsloterij heeft al weken een megaprijs van 2 miljoen gulden klaarliggen, die tot nu toe nog altijd niet door de gelukkige winnaar is opgehaald. Op het winnende lot, eenvijfde deel van een heel Staatslot, viel begin december van het vorig jaar de jackpot van maar liefst 10 miljoen gulden belastingvrij. Drie van de vijf loten werden snel door de prijswinnaars ingeleverd, één lot bleek niet verkocht en het vijfde lot is dus nog steeds spoorloos.

Uit onderzoek van de Staatsloterij blijkt, dat het winnende miljoenenlot eind vorig jaar een cadeau was van verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer. "Iedereen die vorig jaar een offerte aanvroeg, kreeg gratis een vijfde staatslot. De winnaar heeft dus zijn lot gratis gekregen, maar het waarschijnlijk gewoon opzij gelegd. De miljoenen zijn hem of haar in de schoot geworpen, maar tot op heden liggen ze nog gewoon bij ons in de kluis", aldus een woordvoerster.

Volgens de woordvoerster van de Staatsloterij is het nog nooit eerder voorgekomen, dat een dergelijke hoge prijs niet werd opgehaald. "Het vorige record stond op een half miljoen gulden.

Totaal is nu ongeveer 7 miljoen gulden aan niet opgehaald prijzengeld nog bij de Staatsloterij aanwezig. Dat bedrag zal beschikbaar komen voor de eerstvolgende jackpot, die op 29 januari wordt getrokken. Daarvoor is momenteel een totaal bedrag van 19,8 miljoen gulden (9 miljoen euro) beschikbaar.