Plastic tas vol valse euro's in Helmond

Stadswachten in Helmond hebben maandagmiddag bij het huisvuil in een woonwijk een plastic tas vol met vervalste eurobiljetten gevonden. Het nog niet duidelijk waar de vervalsingen vandaan komen, aldus een woordvoerder van de politie. De technische recherche heeft een onderzoek gestart om er achter te komen hoe de vervalsingen zijn gemaakt.

De tas lag bij ander huisafval. De stadswachten maakten het tasje open om er achter te komen van wie het afval afkomstig was. De vervalsingen zijn vermoedelijk gemaakt op een printer of gewoon gekopieerd. Het gaat volgens de woordvoerder om biljetten van tien en twintig euro. Enkele van de biljetten zaten nog aan elkaar vast op een stuk papier, sommigen waren al los gesneden.

De politie heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel valse biljetten er in de tas zaten. In verband met het onderzoek is volgens de woordvoerder de tas nog niet helemaal leeggehaald. De vervalsingen lijken volgens de woorvoerder zo goed op echte eurobiljetten dat ze best gebruikt hadden kunnen worden, zeker op drukke momenten.

De politie heeft nog geen idee wie de vervalsingen heeft gemaakt.

psv meldde dit aan ons via de newssubmit