Hoger beroep tegen vrijspraak SGP-lid

Justitie in Haarlem is in hoger beroep gegaan in de zaak tegen de 56-jarige SGP'er D.N. uit Maarn, die vorige maand werd vrijgesproken van seksueel misbruik van zijn dochter. De uitspraak van de rechtbank luidde dat zij niet de overtuiging had gekregen dat N. zijn dochter misbruikte.

Eveneens werd er hoger beroep aangetekend in de zaak tegen de 26-jarige zoon A.N., die eveneens werd vrijgesproken. Dit werd dinsdag door een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigd.

N. was tot april 2000 landelijk ambtelijk secretaris van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) en ook directeur van het partijbureau in Den Haag. Hij werd op non-actief gesteld nadat zijn toen 18-jarige dochter aangifte deed van volgens haar jarenlang seksueel misbruik.

Ook de oudste zoon van N. werd naderhand gearresteerd op verdenking van ontucht met zijn zusje. Hij zat bijna twee maanden in voorarrest.

Beide mannen houden vol dat zij onschuldig zijn. Volgens de SGP-er zijn de beschuldigingen het gevolg van een psychische ziekte bij zijn dochter.