Vliegtuigje boort zich in kantoorgebouw

Zaterdag heeft een klein vliegtuig zich in een kantoorgebouw in de Amerikaanse stad Tampa in de staat Florida geboord. Volgens de politie gaat het niet om een terroristische aanslag.

De 15-jarige Charles Bishop uit Palm Harbow bestuurde het vliegtuigje, een éénmotorige Cessna 172. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte in het gebouw niemand gewond. Lokale media meldden dat Bishop, de enige inzittende, het incident niet heeft overleefd. Het toestel, dat geen vlam vatte, raakte het gebouw dat 40 verdiepingen telt, ergens tussen de twintigste en 25e verdieping. Het hing gedeeltelijk uit het gebouw, waarin onder meer de Bank of America gevestigd is.

Het vliegtuigje was zonder toestemming vertrokken van het nabijgelegen vliegveld van St. Petersburg-Clearwater. Volgens een woordvoerder van de politie was de jongen voor een vliegles naar de luchthaven gekomen. Zijn instructeur zei tegen hem het toestel gereed voor de vlucht te maken, maar Bishop, die in maart met zijn lessen begon, steeg vlak daarna op zonder op zijn leraar te wachten.

Direct na de start zette een helikopter van de kustwacht de achtervolging in. De jongen negeerde alle tekens om het toestel aan de grond te zetten, aldus een woordvoerder van de kustwacht. Op het laatste moment probeerde het vliegtuige nog het gebouw te ontwijken aldus een getuige.

Schumi, mixologist,
VrAnKiE, HappyFun, Tim, nostra, Saskiaa, Slambam, cirrus en eborn meldden dit via onze newssubmit