ID&T dreigt Utrecht met rechtszaak

ID&T en de gemeente Utrecht lijken in een ernstig conflict te raken met elkaar. Alles wijst er volgens ID&T, organisator van dancefeesten, op dat de gemeente een gewenste uitbreiding van Trance Energy door de organisator in het Jaarbeurs-complex tegen wil houden.

Dat zou aan de orde komen tijdens een raadsvergadering komende donderdag. ID&T wil op 16 februari 40.000 mensen toelaten tot de achtste editie van Trance Energy. Dat zou betekenen dat het feest moet worden gehouden in vier zalen van de Jaarbeurs. De gemeente daarentegen wil het bezoekersaantal volgens ID&T beperken tot 'slechts' 25.000. Projectmanager J. Jansen van ID&T zegt dat wanneer dat gebeurt de kans groot dat er gerechtelijke stappen zullen volgen tegen de gemeente Utrecht.

ID&T denkt dat de gemeente een beetje bang is geworden voor grote uitgaansevenementen na de cafébrand in Volendam en de dodelijke ongevallen met twee bezoekers van dancefeesten in Zaandam. De woordvoerder zegt dat die vrees ongegrond is: ,,We hebben in het verleden bewezen dat we feesten op deze schaal goed kunnen organiseren. Daarbij hebben de brandweer, de milieudienst en de Jaarbeurs zelf al goedkeuring gegeven voor Trance Energy.''