Familie herstelt van XTC-chocolade

sop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie leden van een familie uit Nieuw Zeeland zijn aan het bijkomen na het per ongeluk eten van chocolade waarin XTC verstopt was. De chocolade was naar hun adres gestuurd, maar het pakketje was aan de vorige bewoner geadresseerd.

De nieuwe bewoner, een 50-jarige leraar, opende het pakketje en deelde de inhoud (met inhoud ) met twee van zijn familieleden. Het drietal belde de hulpdiensten nadat ze wat 'vreemde effecten' ervaarden.

Het pakketje is vermoedelijk verstuurd vanuit Groot Brittanië. Op een begeleidend briefje stond: "Deze zul je wel lekker vinden. Het is je lievelingschocolade!"

De politie ontdekte dat 10 van de 16 repen uitgehold waren en gevuld met XTC. Sommige gaten in de tabletten waren nog open, andere waren weer gevuld met chocolade.
Politieagent Greg Sutherland vertelde: "Snel nadat ze repen ophadden begonnen ze allerlei vreemde dingen te voelen. Toen ze meer van de repen openmaakte zagen ze kleine ronde tabletjes."

Geen van de drie heeft blijvende schade opgelopen. Politieagent Greg Sutherland verteld: "Ze hadden nog nooit van XTC gehoord. Dit laat maar weer eens zien dat je nooit snoep van vreemden aan moet nemen!"