Eindhoven: Arrestatie ivm moord Massoud

Een opmerkelijke arrestatie in Nederland: In Eindhoven is vorige week een man aangehouden in verband met de moord op de Afghaanse oppositieleider Ahmed Shah Massoud. Dat heeft het OM in Den Bosch laten weten.

Massoud, voorheen de belangrijkste commandant van de Noordelijke Alliantie, kwam begin september om het leven bij een zelfmoordaanslag door twee Marokkaanse mannen. De moord was vermoedelijk het werk van de Taliban of de terreurorganistaie van Osama bin Laden.

De identiteit van de arrestant in Eindhoven staat nog niet vast. Hij is opgepakt op verzoek van de Belgische justitie. Die onderzoekt de herkomst van vervalste Belgische paspoorten die de twee moordenaars van Massoud bij zich hadden. De papoorten werden vanuit de Belgische ambassade in Den Haag ontvreemd. Mogelijk heeft de aangehouden man iets met de vervalsing van de paspoorten van doen gehad.

De nationaliteit van de in Eindhoven aangehouden man staat volgens het OM in Den Bosch nog niet vast. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan.