F1: Ralf Schumacher onder druk

Het Formule-1 team Williams-BMW zegt bij monde van Technisch Directeur Patrick Head bezorgd te zijn over hun Nr.1 coureur, Ralf Schumacher. Ralf Schumacher had bij het team van Frank Williams een goede eerste seizoen's helft maar werd in de tweede helft van het seizoen om zijn oren gereden door rookie Juan Pablo Montoya.

De Duitser zit in de Formule-1 sinds 1997 toen het broertje van 4-voudig wereldkampioen Michael Schumacher bij het Jordan team zijn debuut maakte. Echter de laatste twee seizoenen heeft de Duitser het moeilijk. Vorig jaar stond hij zwaar onder druk van Jenson Button. De Engelse coureur had nog geen enkele ervaring maar was vaak sneller dan Ralf. Dit jaar had Schumacher het wederom moeilijk met een debuterende teamgenoot. In de loop van het seizoen was Juan Pablo Montoya meer voor hem dan achter hem te vinden.

Technisch Directeur van Williams, Patrick Head vertelde dat Williams zich steeds meer zorgen gaat maken over de wisselende vorm van de Duitser. "In het begin van 2001 waren we zeer onder de indruk met zijn resultaten, maar hij was niet in staat zijn vorm te behouden."

"Het harde feit is dat hij twee jaar heeft gehad, 2000 en 2001 waarin zijn junior teamgenoot bij het starten van het seizoen achter hem zat en bij het einde voor hem zat. Daar maken wij ons zorgen om, maar Ralf zou dat ook moeten doen."