Bomschoen aanslag in vliegtuig voorkomen

[UPDATE 00:45]
Een passagierstoestel onderweg van Parijs naar Miami van American Airlines is uitgeweken naar Logan Airport in Boston. Één van de passagiers bleek met springstof gevulde schoenen aan zijn voeten te hebben.

Het gebeurde allemaal op vlucht 63 van AA rond 11:00 EST toen een purser een zwavellucht rook en aan de man vroeg wat hij aan het doen was.
"He said he was 'wired'" weet Tom Kinton te melden, vluchtleider van het Logan International Airport in Boston.

Passagiers en bemanningsleden haalden de man toen onderuit en daarna werd hij door twee in het toestel aanwezige doktoren verdoofd. Vervolgens werd de man in een stoel vastgebonden met riemen, aldus Kinton.

De Boeing 767, met 185 passagiers en 12 bemanningsleden aan boord, landde veilig op Logan om 12:50 p.m. EST, geëscorteerd door 2 F-15 straaljagers. Het vliegtuig werd naar een afgelegen plek op de startbaan gereden.

Tijdens de worsteling raakten 2 bemannignsleden gewond (één van hen werd door de man gebeten) aldus de persvoorlichter van Massport, het bedrijf dat het vliegveld beheert. De gewonde purser werd naar het ziekenhuis gebracht.

De man, rond de 28, had een Brits paspoort bij zich dat naar het schijnt 3 weken geleden in België is afgegeven, en identificeerde de man als zijnde Richard Reid. Hij reisde alleen en had geen bagage ingechekt, zei Kinton in een korte verklaring. De FBI heeft hem voor verhoor meegenomen.

Over een gevaarlijke stinklucht uit je schoenen gesproken.

Calvobbes haalde dit nieuwtje van de teletekst af, en Chris bedankt voor het opmerken.