Wederom nieuwe beveiligde CD

wouswous wees ons op het volgende onderwerp via de newssubmit:

En wederom probeert de muziekwereld het illegale kopiŽren en verspreiding via internet tegen te gaan. Dit keer is het de muziekmaatschappij Universal die een cd heeft uitgebracht die beschermd met een nieuwe beveiligings-methode. Het gaat om de niet zo interessante CD die de soundtrack van de film ďThe Fast and The FuriousĒ bevat. De beveiliging daarentegen moet heel wat voorstellen als je Universal zou moeten geloven.

Voor de beveiliging is gebruik gemaakt van het Cactus Data Shield, dat ontworpen is door het bedrijf Midbar Technology. Op de cd staat speciale audiospeler-software, waarmee de digitale versies (in CDS-formaat) van de liedjes op een Windows-computer kunnen worden afgespeeld. Met gewone mediaspelers als Quicktime, Winamp, Real of Windows Media Player zou het niet mogelijk zijn de CD normaal af te spelen

De muziekmaatschappij waarschuwt in een begeleidende brief de winkels ervoor dat kopers zouden kunnen gaan klagen dat ze de muziek niet meer kunnen kopiŽren. Universal maakt in de brief duidelijk dat het op deze manier probeert om illegale verspreiding tegen te gaan.
De platenmaatschappij gaat vandaag ook in dit kader met partners als Sony en EMI de Pressplay-muziekdienst op internet van start.

De cd van "The Fast and the Furious" is niet de eerste beveiligde muziek-cd, maar wel ťťn van de meest geavanceerde en laatste experimenten op dit gebied.
Bijna alle grote muziekmaatschappijen werken aan manieren om het de mensen onmogelijk te maken cd's om te zetten in mp3-formaat en de nummers vervolgens te verspreiden via internet of te kopiŽren op een cd.

Tot nu toe echter faalt elke poging echter hopeloos.

En het zal mij benieuwen hoelang het duurt voordat deze methode gekraakt is en de heren erachter komen dat het vechten tegen de bierkaai is.