Eenzame kerst voor AndrÚ Hazes ?

Morgen (vrijdag) moet volkszanger AndrÚ Hazes voor de politierechter in Utrecht verschijnen vanwege een beschuldiging van mishandeling. De 50-jarige Hazes zou vorig jaar, tijdens een vlucht van ZŘrich naar Amsterdam, een 53-jarige medepassagier uit Noorwegen klappen hebben verkocht en beledigd.

Het conflict tussen beide mannen aan boord van een KLM-toestel had te maken met het gedrag van de zoon van AndrÚ Hazes. AndrÚ's zoon wilde niet naast zijn vader, maar ergens anders in het vliegtuig zitten. Toen het kind zijn zin niet kreeg, werd hij erg vervelend en dwars. De Noor zat voor de familie Hazes en maakte een paar maal een opmerking over het rumoer. Tenslotte werd het de man klaarblijkelijk te veel. Hij draaide zich om en gaf de jongen een klap met een tijdschrift op de wang. Dat leidde tot een woede-uitbarsting bij AndrÚ.

Hazes schold de Noor uit voor Adolf Hitler, en toen de Noor niet reageerde, sloeg Hazes hem van achteren op zijn hoofd. Uiteindelijk wist de vrouw van Hazes de ruzie in het vliegtuig te sussen. Aangekomen op schiphol deed de Noor echter wel aangifte, wat tot gevolg heeft dat Hazes vrijdag voor de rechter moet verschijnen. Ook Hazes deed indertijd aangifte bij de marechaussee van mishandeling van zijn zoon.

AndrÚ's gelijknamige single uit 1976