Pim Fortuyn wil Bram Moszkowicz op justitie

ptaatjesmaker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lijsttrekker Pim Fortuyn van Leefbaar Nederland ziet het kennelijk al helemaal zitten. Hij heeft de Amsterdamse advocaat Abraham Moszkowicz jr. gevraagd om zich verkiesbaar te stellen voor zijn partij. En mocht LN deel gaan nemen aan een toekomstig kabinet dan krijgt Moszkowicz de post van minister van Justitie. In ieder geval wordt Moszkowicz woordvoerder van justitiezaken van LN.

De bekendmaking bevestigt dat Fortuyn bezig is zijn eigen kandidatenlijst samen te stellen. Abraham Moszkowicz zou volgens professor Pim een prima kandidaat voor plaats twee op de lijst zijn. Voorzitter Nagel van Leefbaar Nederland zit daar behoorlijk mee in zijn maag: 'Wij hebben niemand een tweede plaats op de lijst toegezegd', benadrukt hij.

Moszkowicz overweegt nog om zich bij LN aan te sluiten. Zijn besluit hangt af van de mogelijkheid het Kamerlidmaatschap te combineren met zijn advocatenpraktijk, die hij niet wil opgeven. Volgens Moszkowicz, onder meer raadsman van de vroegere Surinaamse legerleider Bouterse, zal Leefbaar Nederland een frisse wind doen waaien door de Nederlandse politiek. Hem bevallen vooral Fortuyns ideeën op het gebied van de buitenlandse politiek. Die ontberen de anti-Israëlische retoriek waarvan andere partijen zich bedienen.