PLO-topman aangehouden door Israël

De topman van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), Sari Nusseibeh, is maandag door de Israëlische politie ruim een uur vastgehouden voor verhoor. Dat gebeurde omdat Nusseibeh weigerde een receptie af te gelasten, zo meldde de politie.

Nusseibeh heeft de in mei overleden Faisal al-Husseini opgevolgd als PLO-leider van het door Israël bezette Oost-Jeruzalem. De PLO-leider was van plan om een ontvangst te houden voor hoogwaardigheidsbekleders om de ramadan af te sluiten. Hij en vier anderen werden vlak bij het hotel, waar de ontvangst plaats zou vinden, aangehouden door de Israëlische politie.

Hamas-lid doodgeschoten

Israëlische militairen hebben maandag een lid van de radicale Hamasbeweging doodgeschoten. Dit vond plaats in Hebron op de Westelijke Jordaanoever. Een woordvoerder van de Palestijnse veiligheidsdiensten heeft dit medegedeeld.

De 28-jarige man zou zijn neergeschoten toen hij uit zijn huis vluchtte tijdens een actie van Israëlische strijdkrachten. De Israëliërs wilden hem aanhouden. Zijn lijk werd later in het veld aangetroffen.