Lord of the Rings-premieres veelal uitverkocht

De langverwachte premiëre van de verfilming van Tolkiens Lord Of The Rings is pas volgende week, maar nu al zijn veel voorstellingen compleet uitverkocht. Hiermee lijkt de film alle records (inclusief die van Harry Potter) te gaan verbreken.

Volgende week dinsdag en woensdag zijn in meer dan dertig steden extra nachtelijke voorstellingen gepland om aan de vraag te kunnen voldoen. De eerste voorstelling is in de nacht van dinsdag op woensdag: het begin van 19 december, de dag van de officiële wereldwijde premiëre. "De film mag wereldwijd vanaf 19 december worden vertoond en in Nederland is het nou eenmaal een paar uur eerder de 19e dan in Amerika. Het maakt nauwelijks uit, maar gevoelsmatig wil elke fan de film toch als allereerste zien," aldus een woordvoerder van een Groningse bioscoop.

Ook andere bioscopen, zoals die van Pathé in Rotterdam en Groningen, kunnen de vraag nauwelijks aan. "Er komen heel veel mensen op de film af die al tien jaar geen bioscoop meer van binnen hebben gezien", merkt Pathé-manager H. Unger.

Meer Lord of The Rings op FOK!