30 pct. steunt īkoude oorlog tegen de islamī

De stelling van Pim Fortuyn dat de islam een buitengewone bedreiging vormt voor de samenleving waartegen een koude oorlog is gerechtvaardigd wordt door 30% van de Nederlanders gedeeld. Een grote meerderheid van onze bevolking kan zich er dus niet in vinden.

Mensen die overwegen op Leefbaar Nederland te gaan stemmen zijn het beduidend meer eens met de stelling van Fortuyn. Van de potentiŽle LN stemmers is 75% het met hem eens.
Verder blijkt dat Fortuyn behoorlijk bekend is geworden. Inmiddels kent 87% zijn naam, zodat hij zich in dat opzicht kan meten met de lijsttrekkers van PvdA en VVD (Melkert en Dijkstal). Nog geen twee maanden geleden had slechts de helft van de mensen van Fortuyn gehoord.

Van de kiesgerechtigden zegt zo'n 7% tijdens de komende verkiezingen op Leefbaar Nederland te gaan stemmen. Dat zou de nieuwe partij 15 zetels in de Tweede Kamer opleveren. Over Fortuyn zijn LN-aanhangers zeer te spreken: 83% vindt hem de meest geschikte lijsttrekker en 28% wil Pim zelfs als toekomstig premier.

Bovenstaande gegevens blijken uit een onderzoek van het NIPO onder 960 kiesgerechtigden. De ondervraagden kregen begin december via de computer vragen voorgelegd over onder meer Leefbaar Nederland.