Publieke Omroep koopt blockbusters

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Publieke Omroep is erin geslaagd de tv-rechten van een groot aantal zeer succesvolle Amerikaanse en Europese bioscoopfilms aan te kopen. Een gezamenlijk initiatief van KRO, BNN, NCRV en NPS heeft ervoor gezorgd dat publiekstrekkers als Bridget Jones's Diary, Billy Elliot, O Brother, Where Art Thou? en de deze maand in premičre gaande Lord of the Rings voor het eerst op televisie zullen worden vertoond bij de Publieke Omroep.

"Wij zijn heel blij met topfilms als Bridget Jones's Diary, The Lord of the Rings trilogie, Billy Elliot en O Brother, Where Art Thou? Het zijn stuk voor stuk titels die uitstekend passen binnen de profilering van de Publieke Omroep en een heel breed publiek aanspreken. Deze overeenkomst geeft eens te meer aan dat de Publieke Omroep ook een belangrijke speler is met betrekking tot het verwerven van tv-rechten van speelfilms.", aldus Frank Mulder, hoofd programma-aankoop van de NOS.

De Publieke Omroep sloot de overeenkomst met Studio Canal Image, onderdeel van het Franse mediaconglomeraat Vivendi-Universal. Andere aangekochte films zijn: Kundun, Apocalypse Now Redux, Camille Claudel, Chaplin, The Producers, The Third Man en tv-series als De Wrekers en Babar.