Flatmoord liquidatie in omkatten Playstations

Niet een verbroken liefdesaffaire, maar een moordende concurrentieslag in de wereld van het illegale 'omkatten' van spelletjescomputers heeft geleid tot de gruwelijke drievoudige liquidatie in Dordrecht.

Guus (35), de vriend van de doodgeschoten bejaardenverzorgster Wilma van Griensven (39), hield zich in zijn vrije tijd bezig met het ombouwen van Playstation-spelcomputers, waardoor op die apparaten ook met illegale kopieŰn van computergames kan worden gespeeld. Het omkatten van spelcomputers is een zeer winstgevende handel.

Een zwaarbewapend arrestatieteam arresteerde in deze zaak drie hoofdverdachten: twee Nederlanders (19 en 29 jaar) en een een 33-jarige Turk. Volgens de politie heeft zij hiermee de schutters te pakken. De moordenaars, die buiten de bejaardenverzorgster ook haar dochter Linda (16) en diens Turkse vriendje Ismael Yilmaz (16) doodschoten, hielden zich volgens insiders ook met het ombouwen van spelcomputers bezig. De daders duldden kennelijk geen concurrentie en zouden het drietal om die reden op meedogenloze wijze in hun flatwoning aan de Giessenstraat hebben doodgeschoten.

Guus zelf wist met zijn stiefdochtertje Sylvia van Griensven (11) aan het bloedbad te ontsnappen.