Dood door bizarre poging tot oplichting

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een ongewilde parodie op de horrorprent 'The Texas Chainsaw Massacre' is een 23-jarige Italiaan doodgebloed nadat zijn neef zijn been had afgesneden met een kettingzaag om de verzekeringen op te lichten. Dat heeft de politie van Bolzano donderdag meegedeeld.

Het lichaam van Andreas Plack werd gevonden in een plas bloed in een boomgaard naast de snelweg tussen Bolzano en Merano, in Zuid-Tirol, het Duitssprekende Noorden van Italie. Een dag later arresteerde de politie zijn neef Christian Kleon, een 29-jarige verzekeringsagent, voor doodslag en oplichting met verzwarende omstandigheden.
Volgens de politie bedacht Plack samen met zijn neef het gruwelijke plan. Plack, die vroeger uitsmijter was en ervan droomde privé-detective te worden, wilde samen met zijn neef verschilende verzekeringsmaatschappijen oplichten.

Plack vroeg zijn neef om zijn been af te zagen. Het was de bedoeling aan de politie te vertellen dat hij het slachtoffer was geworden van onbekende aanvallers. Maar het plan liep falikant af, omdat de kettingzaag de hoofdslagaders in het been oversneed. De jongeman bloedde dood voor de hulpdiensten ter plaatse waren. Magistraten zeiden dat het onderzoek snel beklonken was toen Kleon besliste alles op te biechten.