Jackson moet van Harry Potter afblijven

Harry Potter-regisseur Chris Columbus heeft Michael Jackson gewaarschuwd uit de buurt te blijven van de 12-jarige Daniël Radcliffe, die de rol van Harry Potter vertolkt.

De regisseur was in 1990 en 1992 verantwoordelijk voor de 'Home Alone'-films met de nu 21-jarige Macaulay Culkin. Het toenmalige kindsterretje raakte toen goed bevriend met Michael Jackson, en speelde zelfs mee in de videoclip 'Black and White'. Toen Jackson eerder dit jaar in Londen was, keek hij een hele avond samen met Culkin films op zijn hotelkamer.
Columbus wil voorkomen dat kleine Daniël ook wordt meegezogen in de wereld van de sterren en zei op de Amerikaanse televisie telefoontjes van Jackson voor Daniël tegen te zullen houden.

De regisseur trok zijn ferme woorden gedeeltelijk in nadat er aardig wat publiciteit aan was geschonken, en zegt dat hij artiesten in het algemeen bedoelde en niet rechtstreeks aan Jackson refereerde.
'Ik wil niet dat Jackson nu denkt dat ik hem probeer zwart te maken. Ik wil gewoon niet dat Daniël terechtkomt in de wereld van artiesten. Dat je in een film speelt, wil niet automatisch zeggen dat andere sterren meteen je beste vrienden zijn', aldus Columbus.

Jackson werd in 1994 beschuldigd van kindermisbruik in de Verenigde Staten. Jackson is echter nooit aangeklaagd. Wel 'kocht' hij de zaak 'af' bij de bewuste familie met een bedrag van 15 miljoen dollar (bijna 40 miljoen gulden) ...