Veel computers besmet met 'nieuw' virus

De W32/BadTrans.b-worm, een variant van een oud computervirus, verspreidt zich momenteel zeer snel over internet. Met name thuisgebruikers lopen een hoog risico op besmetting. De worm maakt gebruik van een lek in het e-mailprogramma Outlook en activeert zichzelf.

De worm is in staat om ongelezen berichten in het mailprogramma Outlook van Microsoft te beantwoorden. Deze e-mail komt bij de ontvanger binnen als een reply Re: met verschillende onderwerpregels. Ook de namen van de aanhangsels variëren.

Er waren gisteren al tienduizenden computers geïnfecteerd. Bedrijven en andere organisaties die gebruik maken van grote mailservers lopen minder risico, omdat de worm hier veelal wordt onderschept. Het BadTrans.B-virus probeert elke 30 seconden al je toetsaanslagen door te mailen naar 22 e-mailadressen.

Op 28-10 werd er al gewaarschuwd voor het virus.


Wat kan je er tegen doen ?

Ga naar http://www.virusalert.nl voor meer informatie.

Iedereen weet dat je heel voorzichtig moet zijn met het openen van bijlages. In dit geval is het echter zo dat als je op het bestand gaat staan en "voorbeeldweergave" hebt aanstaan, het virus al actief kan worden. Je hoeft dus niet te klikken op bijlage, maar het virus reageert al als je voorbeeldweergave hebt aanstaan.

In outlook kan je de voorbeeldweergave uitzetten via:
Beeld, Indeling (schakel het selectievakje voorbeeldweergave uit).
==

Ik zelf ontving alleen vandaag al 10 keer een e-mail met het virus.