Eerste Sinterklaasbattle

De eerste speciale Sinterklaasbattle, waaraan zojuist een extra live-uitzending is gewijd, is een succes geworden voor Leo, Andries en Daniëlle. Deze drie bewoners verdienden alle drie 3000 gulden aan Sinterklaascadeaus voor hun familie met deze superbattle.

Vandaag was het team van Andries als eerste aan de beurt voor een speciale Sinterklaasbattle. Elke bewoner die de battle met succes volbracht zou 1000 gulden opleveren per persoon. Er was dus een maximaal te behalen bedrag van 5000 gulden per persoon. Ed haakte bij voorbaat al af.

Het draaide bij deze superbattle allemaal om hoogte. Hij bestond uit drie onderdelen die allemaal op zeer grote hoogte boven het battlefield plaatsvonden. De battle werd georganiseerd door het bedrijf van Stefan Kerkhofs die we nog kennen uit het programma "Ja ik wil een miljonair".

Eerste onderdeel van de battle was tokkelen (hangend aan een lijn vanaf grote hoogte naar beneden suizen). Diane haakte bij dit onderdeel af vanwege grote hoogtevrees. Hierdoor verloor het team van Andries de battle, en moesten zij per direct naar Arm verhuizen.

Het tweede onderdeel was een evenwichtsbalk op grote hoogte. Daniëlle, Andries en Leo voltooiden ook dit onderdeel met verve. Vooral voor Leo, die ook aan hoogtevrees lijdt, was dit een grote overwinning.

Het derde en laatste onderdeel was een zogenaamde pendelsprong (van een platform afspringen en dan als een pendel al rondcirkelend afdalen). Dit onderdeel was voor de drie bewoners een fluitje van een cent en bezorgde hen per persoon 3000 gulden aan Sinterklaascadeaus voor hun familie.

Morgen volgt de tweede Sinterklaasbattle en is het team van Pascal aan de beurt. Het wordt een beestachtige battle, met spinnen, slangen en honden. Dat belooft wat.

De live-uitzending die aan de tweede Sinterklaasbattle wordt gewijd, begint morgenavond om 22:05 uur.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum