Rel om Boeing boven Parijs

blade181 en Norush hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week donderdag, 8 november, is er naar nu blijkt, groot alarm geslagen bij de Franse luchtmacht. Oorzaak hiervan was een "onbekende" Boeing welke boven de stad Parijs vloog. Het vliegtuig reageerde namelijk niet op herhaalde oproepen van de boordradio. Daaruit kon de vluchtleiding concluderen dat het vliegtuig of problemen had, of gekaapt was.

Het ging om een Boeing 737 van Transavia, vlucht HV-5114, met voornamelijk vakantiegangers voor Malaga (Zuid - Spanje) aan boord. Toen bleek dat het vliegtuig niet reageerde is de luchtmacht ingeschakeld.

Deze heeft 2 straalvliegtuigen erop afgestuurd welke door oplettende passagiers opgemerkt werden. De piloten probeerden tevergeefs contact op te nemen om de "communicatiestoornis" uit de weg te helpen. Uiteindelijk is via het noodkanaal alsnog de verkeersleiding ingelicht. Om de straaljagers te ontwijken heeft de Boeing van Transavia rare manoeuvres moeten maken.

Sinds de aanslagen in Amerika mogen passagierstoestellen in het ergste geval uit de lucht worden geschoten als er gevreesd wordt voor een terroristische aanslag.

Het incident geeft (volgens Transavia) alleen maar aan dat we hier in Europa zeer waakzaam zijn.