Man rijdt 4 keer over zijn vrouw heen

Een 39-jarige vrouw uit Maastricht heeft een bizarre aanslag op haar leven door haar echtgenoot maar net overleefd. De Limburgse raakte zwaar gewond nadat haar man A.A. (42) vier keer met zijn auto over haar heen was gereden. A. werd ter plaatse gearresteerd wegens poging tot moord.

Het echtpaar was naar de Maastrichtse Kringloopwinkel geweest om wat spulletjes te kopen. Op de Abdissenweg, een afgelegen doodlopende straat in de buitenwijk Himmel, vroeg hij haar de achterklep van de auto goed te sluiten. De vrouw stapte nietsvermoedend uit.

Maar toen zij achter de auto stond, reed de man plotseling plankgas achteruit.

Getuigen verklaarden dat de man vervolgens nog drie keer voor- en achteruit over haar heen is gereden. Het slachtoffer werd met ernstig inwendig letsel opgenomen op de intensive care van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Haar gezicht werd zo ernstig verminkt dat zij gisteren een spoedoperatie moest ondergaan aan haar kaak.

De echtgenoot bevestigde het verhaal van getuigen aan de politie maar ontkent dat er opzet in het spel was. Volgens zijn advocaat beweert de man dat er sprake was van een tragisch ongeluk.

De Maastrichtse politie denkt daar heel anders over. "Gelukkig hebben verschillende getuigen alles gezien", meldt woordvoerder Bert Peters. "Anders zouden wij waarschijnlijk van een ongeval zijn uitgegaan." De verdachte wordt vandaag voorgeleid.