Microsoft lanceert Xbox in de VS

blade181 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

XboxMicrosoft heeft zich donderdag in de strijd van de spelcomputers gestort. Met de lancering van de Xbox in de Verenigde Staten, neemt Microsoft het op tegen de al bestaande PlayStation 2 van Sony en de Gamecube van Nintendo die over drie dagen uitkomt.

Momenteel zijn er zo'n twintig spellen voor de XBox verkrijgbaar. De komende drie maanden moeten er nog zeker dertig games uitkomen. De spellen gaan elk 69 euro (152 gulden) kosten.

In Europa wordt de Xbox pas op 14 maart 2002 gelanceerd. "We hebben gekozen voor een latere lancering in Europa om er zeker van te zijn dat er genoeg units zijn", legt Perry Kruin, channel marketing manager van de Xbox, uit. "Dat was namelijk de fout die Sony maakte bij de introductie van de PlayStation 2." De console zal voor 479 euro (1055 gulden) verkocht worden met ÚÚn controller (besturingsset) en een scart-aansluiting.

Gelijk met de Europese lancering van de Xbox komt er een nieuw spel uit, RSC Rallysport, dat als eerste in Europa verkrijgbaar zal zijn. In de eerste drie maanden na de Europese lancering worden in totaal 1,5 miljoen Xbox-consoles geleverd.

De Xbox is uitgerust een Pentium III chip van 733 MHz en 64 MB ram geheugen. In tegenstelling tot de PS2 en de Gamecube heeft de Xbox wel een harddisk (8 GB). In de toekomst wordt online gamen ook mogelijk door de breedband aansluiting. Daarmee kunnen gebruikers online spelen tegen een tegenstander elders in de wereld of karakters van spellen downloaden. Verder kan de Xbox, net als de Playstation 2, tevens dienst doen als DVD-speler.