Les krijgen in PSV

gr8w8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Les krijgen in PSV: voor sommigen een droom voor anderen een nachtmerrie. Voor zo'n vijfduizend basisscholieren uit groep zes is dit de realiteit. Een honderdtal scholen uit de regio Eindhoven laat zijn leerlingen deelnemen aan de eerste editie van het PSV Junior Club lespakket waarin kinderen kennis maken met voetbalclub PSV.

Het doel dat PSV hiermee tracht te bereiken, is basisscholieren opvoeden tot brave supporters. "Wij hopen dat het door ons aangeboden lespakket op de lange termijn in voetbalstadions zorgt voor meer onderling respect", zegt account-manager jeugdmarketing F. Biemans. "Ze moeten trots zijn op hun club en dit ook naar buiten toe uitstralen. Ook willen wij bereiken dat supporters in de toekomst verdraagzamer worden ten opzichte van spelers en supporters van de tegenstander."

Momenteel bestaat zo'n 15 procent van de 13.000 leden van de PSV Junior Club uit meisjes. Biemans verwacht dat dit aantal stijgt zodra het lespakket wordt aangeboden. "We verwachten dat de Junior Club hierna sowieso meer leden krijgt. Hoe meer PSV-fans hoe beter, maar het belangrijkste is dat het gezellige en betrokken fans zijn en blijven."

In het lesmateriaal dat PSV gratis verstrekt, staan zowel theorische informatie als opdrachten op allerlei vakgebieden.